Eldsjälen Barbro Frodi 80 år!

Igår firades det i Göteborg att den stora eldsjälen Barbro Frodi har uppnått den aktningsvärda åldern av 80 år.

Lars Gradin från Göteborgs Galoppsällskap berättar om Barbro:

För egen del känner jag Barbro Frodi som en person vilken med en livslång passion för galoppsporten bidragit till vår sport och människorna inom den. Det jag känner bäst till från tidigare år är främst hennes framgångsrika karriär som amatörjockey i den yppersta eliten men Barbros engagemang i sporten är fortfarande aktivt i högsta grad.

Barbro bidrar alltjämt till sporten liksom som det varit under många år tidigare. För mig som inte funnits i sporten riktigt lika länge som hon dyker en rad saker av yngre datum upp i minnet, bland annat två generösa donationer till Göteborgsbanan. Dels det stora fikatältet mellan bodarna, dels när hon stod för inköp av rail till ungefär halva banans längd.

Lika värdefullt fast mer i det tysta, var när hon under ett antal år så gott som dagligen hoppade upp i den gamla röda Ferguson-traktorn och harvade Göteborgs träningsbana till nytta och glädje för våra tränare och oss hästägare.

Dessa och fler insatser ledde sedermera till att Göteborgs Galoppsällskaps medlemmar ville tacka Barbro för hennes insatser. Detta skedde på ett årsmöte då vi enhälligt – med acklamation – utsåg henne till hedersmedlem i sällskapet.

Barbro kör väl inte så mycket traktor nuförtiden men är ändå fortfarande i högsta grad aktiv inom sporten som ägare till ögonstenen Al Rannan. Han startar på hemmabanan på söndag så både ägare och häst har säkert fullt upp med uppladdning när detta skrivs!

Det är väl så gott som omöjligt att göra en sådan här hyllning lagom kort eller lagom lång. Det finns så mycket mer att berätta om Barbro och hennes mångåriga engagemang i sporten.Bäst är nog dock att komma till skott nu så vi i Göteborgs Galoppsällskap utbrister nu i ett:

Stort och varmt grattis Babs!

 

image (1)
Barbro Frodi tar en ridtur på sin egen Al Rannan på sin 80-årsdag! Foto: Pia Höiom