Galoppentusiasten och eldsjälen Göran Kron har gått bort

I mellandagarna nås vi av beskedet att Göran lämnade oss på annandagen, efter en tids sjukdom.

Det är inte lätt att sammanfatta en så stor man som Göran i en liten skrift med ord men vi gör ett försök.

Göran var född och uppvuxen i Götene och gjorde sin yrkesverksamma karriär på Volvo i Göteborg. Efter pensionen flyttade han efter några år tillbaka till Götene och sina ungdomsvänner.

Göran kom in i galoppen via dotterns arabhäst, han var sedan tidigare aktiv som hästägare i travet, och berättade gärna om sina travhästars framgångar. Första fullblodet köptes 1984 ihop med ett glatt gäng ifrån Volvo, Hazy Surface, i träning hos Christer Hederud i Kungsbacka. Och han har därefter varit hästägare i olika konsortier hela tiden. Han var en sann entusiast och gav aldrig upp, sista hästen köpte han in sig i, hos Henrik Engblom i Skara, så sent som i november och såg fram emot att kunna följa den i träning på nära håll.

Göran blev tidigt aktiv i Göteborgs Galoppsällskap som styrelseledamot och senare också som ordförande. Han var även VD för Göteborg Galopp under en period .

Göran var alltid positiv och ingenting var omöjligt. Under sina tjänsteresor besökte han många galoppbanor och kom då hem med diverse hingstkataloger, program och åringskataloger.

Det mest framträdande minnet av Göran är när vi i hans hus, klistrade ihop alla kartor i skala 1:400 på området på Hisingen där vi ville ha den nya banan. Kartan blev sju meter lång och tre meter bred. Den första preliminära ritningen på den nuvarande banan i Göteborg gjorde Göran på Volvos konstruktions dator.

Insikten om vidden på arbetet som krävdes märktes på honom och han sa ”nu jävlar finns det att göra.”

Tack Göran för alla timmar och allt arbete, i med- och motgångar, du lade ner på Göteborg Galopp. En fin bana blev det!

Våra tankar går till hans familj, barn och barnbarn.

Göteborgs Galoppsällskap (gm Stig Pilroth)